• Kinema - Nycirkus

  Lördag den 14 oktober 18:00 Tonhallen

  Finland tillhör de länder som har en stark cirkustradition och nycirkuskompaniet Circo Aereo räknas som ett av den finländska kulturexportens flaggskepp. Med skicklighet, styrka och subtil humor fascinerar och förvånar de publik över hela världen. Med anledning av att Finland i år firar 100 år av självständighet presenterar Riksteatern och Finlandsinstitutet en helt ny föreställning av Circo Aereo.

  KINEMA-forhandsbild-foto-Einar-Kling-Odencrants1-e1504527953613-320x268

  I KINEMA undersöks teman som manuellt och mekaniskt arbete, fysisk kommunikation och fysiska förhållanden mellan människor och föremål. Det blir våghalsig akrobatik, jonglering i interaktion med liveprojektioner och mekaniska repsekvenser i luften.

  KINEMA är latin för rörelse och ursprunget för ordet biograf. I föreställningen blir det flera videoprojektioner skapade av videokonstnären Kalle Nio. De fem artisterna kommer från Finland, Sverige, Norge och Ukraina.

  KINEMA är ett samarbete mellan Riksteatern och Finlandsinstitutet och ingår i det officiella programmet för Finland 100. Urpremiär på Södra Teatern i Stockholm den 3 oktober 2017.

  Av och med: Circo Aereo
  Idé och regi: Maksim Komaro
  Ljusdesign: Juho Rahijärvi
  Ljuddesign: Tuomas Norvio
  Videodesign: Kalle Nio
  Scenografi: Kalle Nio, Maksim Komaro, Katrine Høyberg
  Kostym: Kristina Nováková Záveská

  Medverkande artister: Lisa Angberg Karina Saarela Vellu Saarela Onni Toivonen Karoline Aamås

  Ett samarbete mellan Riksteatern och Finlandsinstitutet KINEMA ingår i det officiella programmet för Finland 100